Wanhan nuoret

Isostoiminta


Isosposse A6
A6 riparin isoset vaatimattomassa ryhmäkuvassa

Isoset ovat rippikoulun toteutumiselle välttämätön voimavara. Isoset toimivat riparilla ryhmänohjaajina, pelikavereina, pienryhmien opettajina ja ohjelmatoimistoina ynnä monissa muissa eteen tulevissa tehtävissä.

Isoseksi päästäkseen on rippikoulun käyneen nuoren käytäväisoskoulutus, joka pätevöittää isosen tehtävään. Mäntsälässä koulutus kestää syyskuusta huhtikuulle.

Isoseksi kouluttautumisen jälkeen on mahdollista hakea isosen tehtävään Mäntsälän seurakunnan ripareille. Mäntsälässä käyty isoskoulutus saattaa mahdollistaa muuallakin isostelun, jos vaikka satut muuttamaan toiselle paikkakunnalle. Samoin myös meille voi hakea isosen tehtävään muuallakin suoritetun isoskoulutuksen pohjalta. Tällöin on hyvä kaivaa esille todistus koulutuksesta ja kirjoittaa lyhyt kuvaus siitä mitä se on sisältänyt.

Jo aikaisemmin isoseksi kouluttautuneille, riippumatta siitä oletko toiminut isosena, on tarjolla Jatkis, eli jatkoisoskoulutus.


*****************************************************

 

Isonen on jotain rippikoululaista suurempaa, mutta samalla hän on myös ”-nen” eli pieni, samaan tapaan kuin evankeliumeissa käytetään Kristuksen oppilaista, aikuisista miehistä, sanaa "opetuslapsi"

 

                                                                      Jouko Porkka / On Kunnia olla isonen